ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Σχεδιασμός Ιστοσελίδων και Ηλεκτρονικών Καταστημάτων.

Η πρώτη εντύπωση μιας ιστοσελίδας ή ενός eshop οφείλει να είναι η καλύτερη.

Η ιστοσελίδα (website) ή το ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) είναι χωρίς αμφιβολία ένα απαραίτητο εργαλείο marketing για έναν επαγγελματία.
Πλέον, οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες και τα ηλεκτρονικά καταστήματα για την προώθηση και προβολή των υπηρεσιών και πώληση των προϊόντων τους.
Η δημιουργία ενός site, μιας οικονομικής ιστοσελίδας με χαμηλό ή ελάχιστο κόστος, είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία.  Όμως, η ιστοσελίδα σας αντανακλά την εικόνα της επιχείρησής σας. Είναι η πρώτη εντύπωση και οφείλει να είναι η καλύτερη.

Ξεχωρίζοντας από τον ανταγωνισμό: Η αξιοπιστία μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Μια πρόχειρη, όχι καλαίσθητη εικαστικά και μη-λειτουργική ιστοσελίδα, δημιουργεί αρνητική εντύπωση στους επισκέπτες. Αν θέλουμε ως επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται στο χώρο του διαδικτύου, θα πρέπει να επενδύσουμε στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας λειτουργικής και με υψηλή αισθητική.
Είτε χρησιμοποιούμε την προώθηση στα social media με διαφημίσεις στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, ή στο Pinterest, είτε την προβολή μέσω πληρωμένων διαφημίσεων στις μηχανές αναζήτησης (Google, Bing), το website ή το eshop είναι ο τελικός προορισμός για όλους τους χρήστες.
Η ιστοσελίδα μας θα πρέπει να ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό, ανάμεσα στις δεκάδες ιστοσελίδες, τις οποίες το κοινό επισκέπτεται καθημερινά.  Ταυτόχρονα, πρέπει να υπογραμμίζει την αξιοπιστία της εταιρείας, της υπηρεσίας ή του προϊόντος που παρέχουμε.

Σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Σχεδιασμός και κατασκευή

Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας είναι μια από τις σημαντικές διαδικασίες στην κατασκευή ενός website.

 • Ο όρος κατασκευή ή ανάπτυξη ιστοσελίδας χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε τις ενέργειες και τις διαδικασίες που απαιτούνται για να είναι ένα website ή ένα eshop λειτουργικό στο διαδικτύο.
 • Ο σχεδιασμός, το design, το web design είναι οι όροι που περιγράφουν όσα βλέπει κάθε φορά ένας χρήστης όταν επισκέπτεται ένα website, ένα eshop ή χρησιμοποιεί ένα app.Οι στόχοι μας στο σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας ή ενός eshop.

Οι στόχοι μας στη δημιουργία μια ιστοσελίδας ή ενός e-shop.

 • Μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop πρέπει να είναι φιλική προς τον επισκέπτη.
  • Να προσελκύσουμε την προσοχή του χρήστη με την ποιοτική παρουσίαση αποφεύγοντας τα περιττά στοιχεία, τα οποία προκαλούν σύγχυση και ωθούν τους χρήστες να εγκαταλείψουν μια ιστοσελίδα.
  • Να προσφέρουμε μια ευχάριστη εμπειρία στον επισκέπτη της ιστοσελίδας: να μπορεί εύκολα και γρήγορα να βρει την απάντηση που θέλει, τη λύση στο πρόβλημα που τον ώθησε να αναζητήσει μια πληροφορία στο internet, στα social media και να μπει στη δική σας ιστοσελίδα.
  • Να αυξήσουμε την λειτουργικότητα μιας ιστοσελίδας:
   • η εύκολη πλοήγηση,
   • η σωστή επιλογή των χρωμάτων και των γραμματοσειρών,
   • η σωστή δόμηση του περιεχομένου: η εύρθυμη εναλλαγή των εικόνων, των κειμένων που δε θα κουράσουν τον επισκέπτη Και κυρίως<
   • η άμεση απόκριση, η προσαρμογή τoυ website σε όλες τις συσκευές.
  • Να προσφέρουμε μια συνεκτική εικόνα της εταιρικής ταυτότητας. Ο επισκέπτης θα πρέπει να αναγνωρίζει στο brand σας είτε βλέπει την επαγγελματική σας κάρτα στο γραφείο ή στην επιχείρησή σας, είτε βλέπει την ιστοσελίδα σας από το κινητό του. 
Οι χρήστες θέλουν και πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο και την πληροφορία της ιστοσελίδας σας μέσω των συσκευών που χρησιμοποιούν χωρίς περιορισμό. Δώστε τους την δυνατότητα να μπορούν να δουν την ιστοσελίδα σας σωστά και εύκολα από όποια συσκευή χρησιμοποιούν.

Οι σχεδιαστές μας σας εισάγουν στον θαυμαστό κόσμο της γραφιστικής δημιουργίας, με προτάσεις για το εικαστικό και λειτουργικό αποτέλεσμα της. Κριτήριο και εγγύηση για κάθε σχεδίαση ιστοσελίδας είναι η υψηλή αισθητική, η πρωτοτυπία στην γραφιστική και σχεδιαστική δομή της, η φιλικότητα ως προς τις μηχανές αναζήτησης, η εύκολη χρήση της, η αξιοπιστία λειτουργίας και αποτελεσματικότητάς της στον χώρο του διαδικτύου.

Κάντε κλικ εδώ και δείτε δείγματα σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Δημιουργικές και λειτουργικές ιστοσελίδες και e-shops, που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας!

Τα σημαντικά σημεία στον σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας ή ενός eshop.

Το design: Για τo ποιο είναι το πετυχημένο design μιας ιστοσελίδας υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις από τους επαγγελματίες web designers. Κάποιοι προτιμούν ένα εντυπωσιακό design, άλλοι το λιτό και mininal design. Σε κάθε περίπτωση, είτε διαλέξουμε την προσαρμογή ενός template είτε δημιουργήσουμε ένα custom design,

  • γνωρίζουμε πως πρέπει να κερδίσουμε την προσοχή του χρήστη σε ελάχιστο χρόνο.
  • πως πρέπει να υπογραμμίσουμε την αξιοπιστία της επιχείρησής μας, ώστε να μας εμπιστευθεί ο επισκέπτης και να γίνει πελάτης μας.

Για να δημιουργήσουμε ένα επιτυχημένο design προσέχουμε:

 • Το layout της σελίδας: η σωστή γραφιστική δομή του περιεχομένου, η εναλλαγή των εικόνων, των γραφημάτων, των κειμένων εξυπηρετεί ένα και μοναδικό σκοπό: ο επισκέπτης να βρει ό,τι αναζητά άμεσα και εύκολα, χωρίς κόπο, χωρίς να σπαταλήσει χρόνο.
 • Τα γραφήματα: από το λογότυπο, τις φωτογραφίες και τα εικονίδια πρέπει να δημιουργούν μια εικόνα που θα βοηθά το χρήστη και θα συμβάλλει στην προώθηση του μηνύματος που θέλετε.
 • Οι γραμματοσειρές: Η επιλογή της γραμματοσειράς ακολουθεί το ύφος της εταιρική σας εικόνας με κάποιους. Οι γραμματοσειρές που θα επιλεχθούν για μια ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι γραμματοσειρές που θα μπορούν να φορτωθούν από όλους τους browsers και να είναι ευανάγνωστες στις οθόνες. Για παράδειγμα, η επιλογή μιας εξεζητημένης γραμματοσειράς που ωστόσο ο τελικός χρήστης, δε θα τη δει ποτέ γιατί δε θα υποστηρίζεται από τη συσκευή που χρησιμοποιεί, ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή.
 • Τα χρώματα: η επιλογή των χρωμάτων έχει άμεση σχέση με την αναγνωρισιμότητα του brand σας και την εταιρική ταυτότητα. Επιπλέον, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τη διαφορειτκή αίσθηση που προκαλούν τα χρώματα στην οθόνη.

Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που θα πείσει τους υποψήφιους πελάτες σας για την αξιοπιστία σας, με τη φιλική και άμεση λειτουργικότητά και τον μοντέρνο σχεδιασμό.