ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Σχεδιασμός επαγγελματικών καρτών

Επαγγελματικές κάρτες σχεδιασμένες αποκλειστικά για το δικό σας Βrand.

Σήμερα μια εταιρεία ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας έχει στη διάθεσή του εκατοντάδες επιλογές για να παραγγείλει επαγγελματικές κάρτες online.
Δεκάδες websites ή εταιρείες προσφέρουν την επιλογή για το δημιουργία επαγγελματικών καρτών με έτοιμες μακέτες. Προσφέρουν προεπιλεγμένα σχέδια συχνά κατηγοριοποιημένα κατά επαγγελματική δραστηριότητα (επαγγελματικές κάρτες για δικηγόρους, φιλολόγους, ιατρούς, πολιτικούς μηχανικούς ή για ταξί, ηλεκτρολόγους) που προσαρμόζονται σχετικά εύκολα, άμεσα και με χαμηλές τιμές.
Αυτές οι φθηνές λύσεις για την προμήθεια των επαγγελματικών καρτών έχουν ένα βασικό μειονέκτημα. Η επιλογή που αρχικά φαίνεται φθηνή καταλήγει να έχει μεγαλύτερο οικονομικό κόστος χωρίς ουσιαστικό κέρδος. Δεν πρόκειται για μια επαγγελματική κάρτα που θα ξεχωρίσει και θα διαφοροποιηθεί. Κάποιος ανταγωνιστής σας θα έχει ακριβώς την ίδια κάρτα με εσάς.
Η πραγματική αξία μιας επαγγελματικής κάρτας, της business card, είναι να προωθήσει μια επιχείρηση. Η επαγγελματική κάρτα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας, ένα απαραίτητο στοιχείο αναγνώρισης του brand σας. Αλλά κυρίως είναι η χειροπιαστή συνέχεια της εταιρικής σας εικόνα.

Ο σχεδιασμός της επαγγελματικής κάρτας είναι προϊόν υψηλής αξίας!

Σχεδιασμός επαγγελματικής κάρτας από ένα δημιουργικό γραφείο.

Σε αντίθεση με τις έτοιμες λύσεις, ο σχεδιασμός των επαγγελματικών καρτών από ένα δημιουργικό γραφείο θα αποδώσει πραγματική αξία δίνοντας προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες. Μια επαγγελματική κάρτα είναι ένα από τα απαραίτητα στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας. Δεν αρκεί να χρησιμοποιήσουμε ένα έτοιμο λογότυπο ή μια κοινή γραμματοσειρά, αλλά θα πρέπει να προσαρμόσουμε την επαγγελματική κάρτα μας, στην εικόνα της εταιρείας. Πρέπει να επιλέξουμε το εικαστικό σχέδιο, τη μακέτα, τις διαστάσεις, το κείμενο, τη γραμματοσειρά, το χαρτί της κάρτας τον τρόπο εκτύπωσης της κάρτας και το κατάλληλο τυπογραφειο, Ειδικότερα:

Το εικαστικό σχέδιο και η μακέτα.

Το κατάλληλο εικαστικό σχέδιο μιας επαγγελματικής κάρτας σημαίνει πως το λογότυπο ή/και τα χρώματα του brand σας, θα πρέπει να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένες διαστάσεις.

Οι διαστάσεις της κάρτας

Οι διαστάσεις μιας κάρτας είναι σχεδόν σταθερές. Οι στάνταρ διαστάσεις βασίζονται κυρίως στην ιδέα πως ο παραλήπτης της κάρτας θα μπορεί να την τοποθετηση στο πορτοφόλι του. Ωστόσο, αν αυτές οι διαστάσεις είναι οι πιο δημοφιλείς δε σημαίνει πως ένας επαγγελματίας δε μπορεί να τις διαφοροποιήσει και να γίνει περισσότερο δημιουργικός.

Το κείμενο της κάρτας

Μια επαγγελματική κάρτα πρέπει να έχει το όνομα της εταιρείας και τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας: το τηλέφωνο σας, το email σας, τη φυσική σας διεύθυνση ή της διεύθυνση της ιστοσελίδας σας, τους λογαριασμούς σας στα social media σας. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε όλα τα παραπάνω στοιχεία αλλά αυτά που θα σας βοηθήσουν στην προβολή σας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε την καλύτερη εντύπωση προσθέστε το λογότυπό σας ή το tagline, το σλόγκαν της εταιρείας σας. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε όλα τα παραπάνω στοιχεία. Επιλέξτε αλλά αυτά που θα σας βοηθήσουν καλύτερα στην προβολή της εταιρείας και στην πιο άμεση επικοινωνία με τους πελάτες σας.

Η γραμματοσειρά της κάρτας

Η γραμματοσειρά πρέπει να είναι ευανάγνωστη, να ταιριάζει με το ύφος της δραστηριότητας μας και να συμπληρώνει την εταιρική μας εικόνα.

Το χαρτί της κάρτας

Το χαρτί της, το κατάλληλο είδος υλικού, χαρτιού, επεξεργασίας, πλαστικοποίησης και φινιρίσματος της κάρτας μας που θα αποτυπώνει τη δραστηριότητά μας. Ένα brand που επιδιώκει την προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να επιλέξει ανακυκλωμένο χαρτί για να εκφράσει και πρακτικά τους.

Εκτύπωση της επαγγελματικής κάρτας

Η κατάλληλη επιλογή της τυπογραφικής εκτύπωση έχει αποφασιστική σημασία για το τελικό προϊόν. Αν θα είναι ψηφιακή ή offset εκτύπωση, αν θα είναι ξεχωριστή ή μαζική εκτύπωση σε ένα εκτυπωτικό τελάρο μαζί με 50 διαφορετικές κάρτες.

Το τυπογραφείο

Το κατάλληλο τυπογραφείο που εκτυπώνει με ευρωπαϊκά και οικολογικά μελάνια και θα σας δώσει δεκάδες επιλογές για το είδος και την τεχνική επεξεργασία. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών από το τυπογραφείο της Ideogram.

Η διαδικασία και ο τρόπος εργασίας μας έως την τελική σχεδίαση για τις επαγγελματικές κάρτες περιλαμβάνει:

• Πριν ξεκινήσουμε το σχεδιασμό, θα έχουμε μια επικοινωνία, ώστε να χαράξουμε το πλαίσιο και την αισθητική που θέλετε και σας εκφράζει να αναδείξατε. Είναι μια αξιολόγηση για το ύφος, το μοτίβο και γενικά ένας προσδιορισμός της εικόνας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της δραστηριότητάς σας.

• Συλλογή και επεξεργασία υλικού, προσδιορισμός και ποιοτικά χαρακτηριστικά σχεδίασης. Μελετάμε όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με αυτή, και κάνουμε ποιοτική γραφιστική ανάλυση. Έπειτα σας στέλνουμε να δείτε τις προτάσεις μας. Μέσω αυτής της διαδικασίας έχετε ένα ποιοτικό και αξιόλογο υλικό για να επιλέξετε ή να τροποποιήσετε.

• Επαγγελματικές προτάσεις για την γραφιστική σύνθεση της εταιρικής ταυτότητας με εγγυημένο αποτέλεσμα.

• Παράδοση τελικών αρχείων εταιρικής ταυτότητας σε υψηλή ανάλυση για χρήση σε κάθε είδους εφαρμογή.

• Επαγγελματικό Brand Design και δημιουργία μακετών από κορυφαίους γραφίστες.

• Κορυφαίο και βραβευμένο γραφιστικό αποτέλεσμα έως την τελική παράδοση της εταιρικής ταυτότητας.

• Επαγγελματικός γραφιστικός σχεδιασμός χωρίς έτοιμα μοτίβα στη δημιουργική σύνθεση της εταιρική ταυτότητας.

• Εργαζόμαστε βάσει ιδέας και αναπτύσσουμε τις προτάσεις μας, επαγγελματικά για το είδος και το σκοπό που εξυπηρετούν. Σχεδιασμός με κορυφαίο αποτέλεσμα Brand design. 

• Ανάπτυξη όλων των προτάσεων με δείγματα και προσχέδια χωρίς περιορισμό στις εικαστικές προτάσεις.

• Πλήρες δημιουργικό με ολοκληρωμένες εικαστικές προτάσεις για την οπτική εικόνα του τελικού έργου.

• Αξιολόγηση, μελέτη και προσδιορισμός ποιοτικών χαρακτηριστικών.

• Διάθεση αρχείων σε ηλεκτρονική μορφή υψηλής ανάλυσης για κάθε ηλεκτρονική & έντυπη χρήση.

 

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια μοναδική επαγγελματική κάρτα, που δε θα θυμίζει την κάρτα κάποιου ανταγωνιστή, αλλά θα προσδιορίζει τη δική σας εταιρική εικόνα και εταιρική ταυτότητα. Μια επαγγελματική κάρτα που θα έχει σχεδιαστεί για το δικό σας brand.

Είμαστε η IDEOGRAM, βραβευμένο δημιουργικό γραφείο με έδρα τη Γλυφάδα από το 2004. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε σε εταιρείες και επαγγελματίες ποιοτικές υπηρεσίες γραφιστικού σχεδιασμού και τυπογραφικές εκτυπώσεις, για την δημιουργία μοναδικών και ποιοτικών εικαστικών που αναδεικνύουν τη φιλοσοφία, την αισθητική και το προφίλ της επιχείρησης και της δραστηριότητας σας. Brand Design για εταιρείες και προϊόντα.   

Αξιοποιούμε τη δική σας δυναμική και θέληση για ισχυρή και αποτελεσματική παρουσία παρέχοντας τη δική μας πολύχρονη και πολυδιάστατη εμπειρία στο brand design σε εταιρείες και προϊόντα.